Mortar Epoksi Astar Nedir?

Dar alanlar ve geniş alanların yüzeyinde kullanılan mortar epoksi astar kullanışlı yapıya sahiptir. Onarıcı ve yapılandırıcı yapıya sahiptir. Bu şekilde zeminde ki sorunlar da mortar epoksi astarla çözüme ulaştırılır. Mortar epoksi astar aderans artıran özelliğe sahiptir. Epoksilerin uygulanacağı alanlarda boşlukları dolduracak zeminler hazırlanmaktadır. Üzerine uygulanması için hazırlanan epoksiler uzun dayanıklılık ve kullanıma gelebilmek için uzun süre çalışmaktadır.

Mortar epoksi astar oldukça yararlı olup bozuk zeminlerin düzeltilmesinde de faydalıdır. Bu nedenle epoksilerin uygulanacak bölgeyi hazırlayan, sorun çıkarmayan maddeleri bulundurmasıyla güçlü etkisi vardır. Betonların üzerinde yapıcı görevi vardır.

Mortar epoksi astarlar çatlama, zedelenme, aşınma, çukur, yüzey dengesizliği gibi sorunların düzeltilerek yüzeyin düz hale gelmesine yardımcı olur. Böylelikle mortar epoksi astar sorunların telafi edilmesiyle kusursuz alanlar hazırlar. Mortar epoksi astarlarda dikkat edilmesi gerekense bir hafta süresince mortar epoksi uygulanan alana ağır yüklerin konulmaması gerekmektedir.

Mortar Epoksi Astar Nedir?

Mortar Epoksi Astarların Kullanım Alanları

Zemini düz hale getiren, zeminde ki kusurları örten, düz tabaka haline getirmeyi sağlayan, pek çok alanda kullanılmaya uygun olan mortar epoksi astardır. Gevşek betonlara uygulanabilir yapıdadır. Gevşek beton sertleştiğinde kalın hal almakta olup beton sağlamlaşarak eski haline kavuşmaktadır.

Epoksi uygulamaları için mükemmel oluşumlar da bu sayede çözüme ulaştırılmaktadır. İmkan ve avantajlara sahip olması da kullanılmadan öncesinde zeminin düzeltilmesine öncü yapıdadır. Kaliteli formasyon içinde olması, aderans özelliği olması da epoksiler için mükemmel zemin hazırlanmasını sağlamaktadır.

Mortar Epoksi Astar Nedir?

Mortar Epoksi Astar Zemin Kaplaması Nasıl Yapılır?

Epoksi mortar zemin kaplama yöntemi yeni zeminlerin yanı sıra çukurlaşmış, aşınmış, zedelenmiş zeminleri dayanıklı, parlak ve yoğun yüzeyler haline getirmektedir. Yüzeylerin tam evya yarı pürüzlü olması bu yöntemle sağlanmaktadır. Yıpranmış zemin alanlarını onarmak yerine mortar zemin kaplamaları yapmak cazip hal almaktadır.

Kimyasal niteliğe sahip bu kaplama türüyle zemin yüzeyleri dayanıklı ve hızlı hal alabilmektedir. Zemin kaplamaları işlemleri yapılması ardından üzerinde yürünebilir hal almaktadır. Kimyasal ve mekanik dayanıklılık için bir hafta süresinde ağırlığa maruz kalmaması sağlanmaktadır. Ağırlık olmazsa dayanıklı şekilde sağlamlaşmaktadır. Bu nedenle ilk yapıldığı zaman da son derece dikkatli olmak gerekmektedir.

 

Mortar Epoksi Nasıl Uygulanır?

Mortar Epoksi Astar Nedir?

Kullanım alanı oldukça çok olan kaplama türü fabrikalarca da en çok tercih edilen zemin kaplama yöntemleridir. Epoksi mortar zemin kaplama trafiğe ve ağır sanayiye maruz kalan alanlarda kullanılmaktadır. Farklı renkler istendiği zaman zemin kaplamalar kişiye göre yapılabilmektedir.

Ağır çalışma ortamında yer alan fabrikalarda zeminlerin kullanılmasında mortar son derece ideal olmaktadır. Uzun ömürlü ve dayanıklı yapısıyla uzun süre kullanım imkanı sunar. Yoğun iş temposunda zeminler bu kaplama sayesinde de deformasyon ve ağır işlemlerde aşınma göstermemektedir. Bu sebeple önemli olan epoksiler mortar zemin kaplama işlemleri büyük iş yerlerinizde de kurtarıcı olmaya devam etmektedir. Mortar zemin kaplama uygulamaları son derece kolay olmaktadır.

Kısa süreler içerisinde iş yerlerinde izin uygulaması yapılmakta olup bir gün sonrasında kullanıma hazır hale gelmektedir. Mortar zemin kaplamaların bazı özellikleri mevcuttur. Uygulanacak zeminlere hızlı şekilde uygulanacaktır. Su geçirmeyen ve toz tutmayan özelliğe sahiptir. Yüksek kalınlık sınıfına girmekte olup onarım ve bakım masrafları düşüktür. Kalınlığı 4 ile 10 mm arasında olmalıdır. Ağır iş yerleri için bu özellikler son derece önemlidir.

Ağır taşıma işi yapan firmaların bir eşya düşürmesi sonucunda zemin zedelenebilmektedir. Mortar epoksi zemin kaplamalar ağırlık ve darbeye karşı dayanıklı olup zemin bu olaylardan etkilenmeyecektir. Açık alanlarda kullanılan zeminler yağmur yağdığında sudan etkilenmeyen, iş yerlerinizi koruyan alanlardır.